Nieuws
08-02-2021

Dagelijks nieuwe ideeën op Instagram en Facebook

Hieronder enkele highlights.



Gebreide haarband
Poepiesimpel, deze gebreide haarband. Naald 7 of 8, één bol dik garen. Big merino van KATIA, 55% wol, 45%acryl. 100 gram, 80 mtr. Machine wasbaar. Uitsluitend Rechtse Ribbel. In het midden een draai. Pakket €7,50 incl patroon. Naalden 7 of 8 €5,50. Jij hoeft alleen de kleur nog te kiezen.







Bernie Sanders wanten.
Een hit op Social Media! Wij gebruikten 5 bollen 60%wol en 40%alpaca. Superleuk om te breien. Bernie droeg deze wanten tijdens de inauguratie van Joe Biden. Sindsdien is het een hit! Wij breien ze natuurlijk zelf! Jij ook? Bestel vlug het garenpakket incl. Engelstalig patroon voor € 33,25 via info@wollstreet.nl. Het Engelstalige patroon vind je via onderstaande link: 
https://www.ravelry.com/patterns/library/bernies-mittens





Gevoelstemperatuur - 20 graden......
Dat vraagt om een warme muts en sjaal uit bijvoorbeeld de ‘Candy’ van Adriafil. Het is 45% wol, 15%alpaca en 40% acryl. Muts op naald 8, 1 bol €10,- incl patroon. Sjaal 5 bollen naald 10, 29 steken €45,75
Wil je ook gaan breien? Kies je kleur en stuur een bericht naar info@wollstreet.nl



Alpacasjaal superzacht!
Pakket voor naalden nr. 6 kies de letter K voor het model en het cijfer voor de kleur. Naalden nr. 6,5
72%alpaka, 12%merinowol en een beetje polyamide.
Afmeting 35 cm x 2 mtr. Pakket incl patroon €75,-
Wil je een van deze sjaals gaan breien? Bestel dan een pakket via info@wollstreet.nl





Nieuw: Sokken uit Alpacawol
Alpaca Sox’ van Langyarnsl, superzachte sokkenwol uit 70%alpaca en 30%polyamide 100 gram 390 mtr. €15,95 en natuurlijk de naalden 2,5 in div lengtes zoals 20, 30 en 40 cm



Tuinvogeltelling 2021
Op 29, 30 & 31 januari was het tuin vogel telling: je telde een keer een half uur de vogels in je tuin of balkon. Vliegen de vogels alleen over, die tellen niet mee. De vogels die ook niet meetellen zijn het koolmeesje, het puttertje en de mus vd borduurwerken. De pakketten zijn leverbaar in drie verschillende stofsoorten. Donker natuurlinnen 11 draads +€2,50, beige kaaslinnen 11 draads, wit en beige aidastof, 5.4 kruisjes. Inhoud pakket: 25 cm stof, borduurring 16 cm, borduurnaalden dmc, 25 cm x 1.40 mtr stof naar keuze. Borduurpatroon incl dmc borduurgaren. Het Koolmees (10 strengetjes) €34,90 en het Puttertje (13 strengetjes) €40,15 en Mus (9 strengetjes) €33,15
Voor bestelling en info: info@wollstreet.nl of 046 4586330



Avondklok
Avondklok, dan moeten we beslist iets te haken of te breien hebben. Wat dacht je van de whirl van Scheepjes. Je kunt een mandalahaken of omslagdoek breien €24,50 per bol. Laat ons weten welke kleur jou aanspreekt. Stuur een e-mail naar info@wollstreet.nl en wij sturen jou een betaalverzoek. Wij versturen ook naar België en Duitsland.



Een ontmoeting van traditie en moderniteit: 100% Yak - en Camelgarens
NobleNomads by Langyarns nu verkrijgbaar bij Wollstreet in Sittard. Nieuwe garens in de collectie van Wollstreet zijn meer dan een bolletje wol, kwaliteit of prijs. Wij vinden het 'verhaal' achter onze garens erg belangrijk. Nieuwe draden proberen we eerst zelf uit om te ervaren hoe het zich verwerkt, of het nadien goed blijft in de was en het dragen ervan. Alleen op deze manier kunnen we onze klanten goed adviseren. Op onze socials hebben jullie al gezien dat we met de garens van Nobleyarns bezig waren. We zijn superblij met het resultaat.



De broers Tselmeg en Munkhbold Bold uit Mongolië hebben samenwerking gezocht met een van onze belangrijkste leveranciers: #Lang Yarns uit Zwitserland. Ze proberen met deze samenwerking hun producten van hoogwaardige kwaliteit, op een ecologische wijze gewonnen en verwerkt, tegen een Faire prijs in Europa aan te bieden. Op deze manier kunnen ze de identiteit van hun volk, dat een Nomaden bestaan leidt, waarborgen. Een van beide broers heeft in Duitsland informatica gestudeerd. Beide broers hoef je overigens niets meer te leren over de Mongoolse veeteelt en het arbeidsintensieve proces van het winnen van Cashmere -, Kameel- en Yak wol Duurzaam procedé van het winnen van Camel, Yak en Kashmir geiten. De wol wordt tijdens de vachtwissel aan het eind van het voorjaar of begin zomer gewonnen/ geoogst. De dieren worden niet geschoren, maar de verloren wol wordt bij elkaar verzameld. Een kameel verliest per jaar ongeveer zo’n 8 tot 10 kg wol. Deze bijzondere wol is van oorsprong warmte regulerend. (in de wintermaanden kan het wel tot min 40graden Celsius vriezen).



De wol is voor ons mensen in het dragen erg huidvriendelijk en omdat er zeer weinig wolvet inzit zeer geschikt voor als je allergisch bent. Ben jij ook enthousiast over de sjaal in ons voorbeeld? We gebruikten 3 strengen Noble Yak a €39,- per streng en 1 streng Noble Camel €35,-. Afmeting 2.10 mtr. x 26 cm. De gebruikte kleuren zijn originele kleuren van de wol, dus niet geverfd. De draden zijn 100% Yak of Kameel, de strengen zijn 100 gram, 200 mtr. Naald 4-4,5. Ter kennismaking bieden we de garens van de sjaal incl. het patroon van de sjaal (eigen ontwerp Wollstreet) aan in een pakket twv. €152,- Ter indicatie: voor een damestrui heb je 500 gram nodig, herentrui 600 gram. We hebben voorlopig beperkte voorraad vanwege de LOCKDOWN, maar deze kunnen we wekelijks aanvullen dus een voororder plaatsen is mogelijk. Via een berichtje naar info@wollstreet.nl kun je dit schitterende garen en patroon als pakket bestellen.





Sokkenwol
Gestreepte sokkenwol (selfstriping ) door Kaffe Fassett van Regia naald 2-3, 100 gram voor een paar sokken t/m maat 46. €8,95 per bol. Plaats een bestelling via info@wollstreet.nl of benader ons telefonisch via 046 4586330 op di, woe, do of vrijdag tussen 11 en 14 uur.
 

< ga terug naar nog meer NIEUWS op onze website